Vi lyfter på DJSI

Prysmian Group förbättrar sitt resultat på Dow Jones Sustainability World Index, som är det mest erkända hållbarhetsindexet på global nivå.

Som enda renodlade kabeltillverkare på listan, förbättrades vårt resultat jämfört med 2019 – från 82 till 84 poäng av 100 möjliga – i segmentet Elektroniska komponenter & ledare.

– Vi är väldigt stolta över den här viktiga bedriften, kommenterar Valerio Battista, VD för Prysmian Group. Det är ett bevis på vår hängivenhet till att konstant förbättra hållbarheten i vår verksamhet, våra leveranskedjor och organisationen. Hållbarhet är integrerat som en fundamental del av vår tillväxtstrategi. Vi är dedikerade att stötta övergången till förnybara energikällor och till en digitaliserad koldioxidsnål värld, genom att tillgängliggöra de mest avancerade kablarna och optisk fiberteknologi.

DJSI bedömer företags hållbarhetsarbete ur ett flertal parametrar inom social-, ekonomisk- och miljömässig hållbarhet. De delar där Prysmian Group presterade bäst var Innovationshantering, Miljörapportering, Social rapportering och Talent Attraction & Retention.

På Prysmian Group, tror vi att hållbarhet och innovation är sammanlänkade. Innovationer som P-Laser, den första helt återvinningsbara kabeln som säkrar högre och mer tillförlitlig prestanda, är ett konkret exempel på att det är såväl genomförbart som gynnsamt att innovera med fokus på hållbarhet.

Läs mer om vårt omfattande hållbarhetsarbete här.

 


 

Prysmian Group bildades 2011 då kabelgiganterna Draka och Prysmian gick ihop. Vi är världens största tillverkare av energi- och telekomkablar och kabellösningar, med mer än 112 fabriker, 30 000 anställda och 25 forskningscenter runt om i världen.

I Sverige ligger vår fabrik i Nässjö och genom att vara på plats förstår vi vad snö, sommarsol och blåsig höst ställer för krav på våra produkter. Därför kan vi erbjuda de bästa kablarna och kabellösningarna på marknaden.

Global men lokal, helt enkelt.