Prysmian Group lyfter i hållbarhetsranking

Tre poängs förbättring jämfört med 2017 ger Prysmian Group en totalpoäng på 73/100 i EcoVadis CSR-ranking. Resultatet innebär att vi tillhör den översta procenten i kabelbranschen och belönas med en guldmedalj.

EcoVadis har ambition är att bistå med världens mest pålitliga hållbarhetsranking. I mätningen poängsätts företag enligt 21 kriterier inom fyra teman: miljö, arbets- och mänskliga rättigheter, etik och hållbart inköp, vilket ger en totalpoäng på en skala 0-100.

Prysmian Group rankades över medel i samtliga områden, men stack ut på ett specifikt område.

– Vårt omfattande ledningssystem för miljöproblem rankades 90/100, vilket är extra nämnvärt, säger Scola Ilaria, HSE-koordinator på Prysmian Group. Vi siktar på att bli ännu bättre i framtiden, så rekommendationerna från EcoVadis kommer att användas för ytterligare insatser och förbättringar.

Hållbarhetsarbetet är en viktig del av Prysmian Group och vi genomför ständiga förbättringsarbeten för att värna om såväl människor som miljö. Bland annat blev vårt huvudkontor i Milano helt plastfritt tidigare i år och i juni kommer Prysmian Group Sverige att genomföra ett lokalt initiativ, där området kring Handskerydssjön i Nässjö ska städas.