PRY-ID – ett digitalt fingeravtryck för dina kablar

Innovationen ger tillgång till nyckelinformation om kablar och tillbehör i realtid. Nu görs den första installationen av PRY-ID i det lettiska elnätet.

Genom PRY-ID äntrar kabelindustrin det moderna och uppkopplade samhället på riktigt. Teknologin är uppbyggd runt RFID och fungerar som ett digitalt fingeravtryck i dina kablar och tillbehör. Nödvändig information om installation, kabeltyp, längd och mycket mera, finns alltid tillgängligt i en app och gör att du får en säkrare, mer noggrann och tidsbesparande vardag.

Innovationen hedrades nyligen med en andraplats i RFID Journal Awards-ceremonin i Phoenix, Arizona i kategorin ”Bästa användningsområde av RFID för en förbättrad produkt eller tjänst”. Nu går PRY-ID dessutom i bruk för första gången.

Det lettiska elbolaget Sadales Tīkls och Prysmian Group har nått ett avtal om att installera PRY-ID-utrustade kablar i landets elnät. Projektet involverar installation av cirka 7 km 1KV-kablar producerat av Prysmian Groups fabrik i Keila, Estland.

Sadales Tīkls är Lettlands nationella distributionsnät och ägs av Latvenergo AS. De levererar ström till över en miljon kunder och täcker 99% av landets yta.

– Vi planerar att gradvis introducera PRY-ID-teknologin för ett bredare spektrum av produkter, säger Srinivas Siripirapu, EVP och chef för FoU, Prysmian Group. Det är en nyskapande lösning som bidrar till att göra produkterna och tjänsterna som levereras mer effektiva och samtidigt öka kvalitet- och säkerhetstandards.

Se filmen och läs mer om PRY-ID här.