Möt Niklas Alderstrand

Mot nya höjder
Möt Niklas Alderstrand, ny säljare inom vårt segment Elnät. Befinner du dig i Stockholm, Mälardalen eller norrut, är det Niklas du ska prata med.

Niklas har en bakgrund som både montör och projektledare, men för sex år sedan gick han över till försäljning inom elnät och högspänning.
– Jag tror att min tidigare erfarenhet av att arbeta både som montör och projektledare gör att jag kan relatera till mycket av våra kunders utmaningar och behov.

Stort och spännande, fast enkelt och tydligt
Niklas har hunnit avverka fem veckor på Draka. Även om det är mycket att absorbera, tycker Niklas att det är vissa saker som är väldigt genomgående.
– Det är mycket nytt och väldigt spännande. Draka är ju en del av Prysmian Group, den största kabeltillverkaren i världen, så det är mycket att ta in på en gång. Jag har jobbat med Draka sedan innan, fast då från andra sidan bordet, och vet att kablarna som tillverkas här är av mycket hög kvalitet. Efter mina introduktionsveckor förstår jag hur allvarligt Draka tar på att upprätthålla den kvaliteten. Det handlar om att skapa tillit och förtroende om och om igen. Och det gäller inte bara kablarna utan allt som hör hit: innovation, service, leverans… Ur det perspektivet är det raka rör hela tiden, och det gör mitt jobb enklare.

Med ett öra mot marken
Niklas filosofi vad gäller att få nöjda och återkommande kunder är att se saker från deras perspektiv och på så sätt kunna erbjuda den bästa hjälpen.
– Mitt jobb handlar till stor del om att ha en bra marknadsbild samt att lyssna efter vad våra kunder har för önskemål och behov. Oftast är de ju fullt medvetna om vad det är de behöver, så min uppgift handlar mycket om att hålla mig uppdaterad på förändringar och utvecklingen inom branschen. Det är då som jag kan erbjuda det där lilla extra som gör att kunder känner förtroende och återkommer.