Kickoff med fokus på solpanel

Hur viktig är en kvalitetskabel när det gäller solpanelsinstallationer? Den frågan svarade vi på när vi medverkade på Kraftpojkarnas partnerkickoff i Västerås under gårdagen, den 31 januari.

Genom att i vår monter simulera långvarig yttre påverkan kunde vi visa hur en kabel förändras över tid – och vinningen och risker när det gäller val av kabel för systemet.

– Det var en otroligt spännande och lyckad dag, säger Daniel Konecny, regionchef för OEM & Industri, som var en av våra representanter på plats. Vår miljösimulator kan på ett enkelt och unikt sätt visa hur kablar påverkas av yttre omständigheter över tid, och det uppskattades verkligen eftersom man i vanliga fall får vänta i 15-20 år på resultatet. Många fick en ”aha-upplevelse”! Det är lätt att vifta bort kablarna i sammanhanget eftersom det utgör en så liten del av totalkostnaden, men nu fick vi en chans att visa hur viktigt kabelvalet faktiskt är.

Vi vill passa på att tacka Kraftpojkarna, de andra utställarna och så klart alla besökare för en spännande, lärorik och väldigt rolig dag!