Vi gör ditt jobb enklare

En riktig kvalitetskabel ska inte bara leva upp till regler och standarder. Den ska också vara enkel att hantera. Kablar som är lätta att dra, skala, installera, transportera och hålla reda på sparar tid och pengar. Ibland kan de till och med minska arbetsskadorna. När vi utvecklar produkter och service-erbjudanden är sådana kvaliteter alltid en del av checklistan. På den här sidan kommer vi att samla alla de förbättringar vi gör för att din vardag ska bli enklare.

#1 Bull’s eye
– hjälper dig att hitta kabeländen.

Nästa gång du köper vår lättskalade FQ får du ett hål på köpet. Det kan tyckas vara en liten detalj, men den kan faktiskt spara både tid och frustration. Hålet sitter nämligen i förpackningens hörn, så att du kan sätta kabeländen där när jobbet är klart. För visst har du svurit mer än en gång när du har behövt starta dagen med att jaga en försvunnen kabelände?

#1 Bull's eye

#2 Rivtråd
– nu på alla mellanspänningskablar.

Enklare, snabbare och säkrare. Nu har vi försett alla våra mellanspänningskablar med effektiva rivtrådar. Avmantlingen går på ett kick samtidigt som skador på skärmtrådar, isolation och händer minimeras. Kundnytta löper som en tråd genom allt vi gör.

#2 Rivtråd

#3 DrakaPos
– ger dig full kontroll över kabeltrummorna.

Nu behöver du inte längre tillhöra eliten i orientering för att ha koll på kabeltrummorna. Med hjälp av DrakaPos kan du se statusen på varje trumma: exempelvis exakt position, storlek, datum för leverans och tid för hämtning. Hanteringen kanske inte längre kan betraktas som en sport, men den slår nya rekord i effektivitet och ekonomi.

Läs mer

#3 DrakaPos

#4 Tvinnad biledare
– ett arbetsmoment mindre.

Vi vässar ständigt egenskaperna på våra kablar för att göra ditt jobb enklare. Ett bra exempel på detta är vår installationskabel EXLQ-Pure. Halogenfri, flamskyddad och smidig att skala. Dessutom med tvinnad biledare, vilket gör att ett arbetsmoment försvinner. Sådana egenskaper brukar uppskattas. Halva jobbet är ju redan gjort – innan installationen har börjat.

#4 Tvinnad biledare

#5 Nya EU-regler
– vi hjälper dig att navigera rätt.

Regler för hur kablar ska användas och hanteras kan ibland kännas som en svårnavigerad labyrint med många fallgropar. Som det nya klassificeringssystemet för brandspridning (CPR) till exempel. Vi har därför tagit på oss uppgiften att på begriplig svenska samla allt du behöver veta för att inte gå vilse. Det ska vara lätt att göra rätt.

Läs mer

#5 Nya EU-regler

#6 Friktionsfritt
– med Buddyn glider kabeln smidigare.

Lika enkelt som det är att dra ut kabeln ur vår nya förpackning Buddy, lika enkelt är det att snurra tillbaka den. Denna stryktåliga kompis älskar alla väder och skyddar effektivt kabeln från smuts och damm. Känner du inte för att umgås är den som gjord att förvara på en hylla – och skulle du en dag tröttna helt, är Buddy dessutom gjord av återvunnen plast och 100 % förnybar. En friktionsfri vänskap, helt på dina villkor.

Broschyr Draka Buddy
Broschyr Prysmian Buddy

#6 Friktionsfritt

#7 Pure
– CPR-klassade halogenfria kablar.
För att du enkelt ska hitta alla våra CPR-klassade kablar för fast installation inomhus, har de fått tilläggsnamnet Pure. För tydlighetens skull är de även märkta med en symbol. En stor fördel med våra Pure-kablar är att de är halogenfria: vid en brand blir röken ljus och mindre giftig, vilket gör en utrymning enklare. Kablarna bildar inte heller någon frätande saltsyra som förstör elektronisk utrustning. Och de innehåller inga ftalater eller dioxiner som är farliga för hälsa och miljö. Renare kablar, helt enkelt.

Broschyr Pure/E-nummer

#7 Pure

#8 Grab’n go
– ett handtag helt enkelt.

Ibland blir det svårt att fixa allt själv. Som när man har händerna fulla och försöker greppa om ett halt kabelpaket. Vi tog tag i saken och kan nu lämna över en enkel men effektiv lösning – ett handtag, helt enkelt.

#8 Grab'n Go

#9 PRY-CAM
– revolutionerande trådlös PD-mätning.

Vad skulle du säga om jag berättade att du nu enkelt och säkert kan göra avancerade PD-mätningar på mellan- och högspänningsnät utan att behöva göra elsystemen spänningslösa? Det är sant! Med vår revolutionära trådlösa teknologi i PRY-CAM kan du utföra mätningar på elsystemen under drift samtidigt som du kan köra diagnoser och göra fellokaliseringar. Det är enkelt, säkert, snabbt och pålitligt.

Broschyr PRY-CAM

#9 PRY-CAM

#10 Smidigare kablar
– installationen går som en dans.

Vi arbetar ständigt med att förbättra olika egenskaper på våra kablar. Som flexibiliteten till exempel. QLO-Pure, en vigare efterträdare till vår gamla trotjänare EKRK, är just en sådan förbättring. Den nya lättarbetade kabeln följer smidigt med bland vinklar och vrår. Den är dessutom vit som snö, halogenfri och CPR-klassad.

QLO-Pure

#10 Smidigare kablar

Artikeln kommer uppdateras.