Nordens största multisportarena

ref-multisportarena-afumex-top

Den 9 juli öppnades dörrarna till Nordens största multisportarena. I Kviberg, Göteborg, på en yta av 45 300 m2 och 7 våningar finns nu allt från ett 1,2 km längdskidsspår och en fullskalig fotbollsplan till gym och rehabklinik. Här finns hotell med 121 rum, konferensanläggning, caféer och restaurang. Som om inte det var nog finns här även både grundskola och gymnasieskola på arenan som fått namnet Prioritet Serneke Arena.

En arena av den här digniteten kräver sin beskärda del av elektronik. Och kablar. Säkra kablar.

– När vi väljer kablar utgår vi alltid från pris, kvalitet och service, säger Karl-Magnus Forsell, projektledare på Bravida som varit ansvariga för all elinstallation. Enligt Karl-Magnus lever Draka Kabel upp till alla dessa kriterier.

– Draka finns med i vårt sortiment av produkter som vi föredrar att använda oss av. Och det är självklart att det finns bra anledningar till detta. Kablarna lever upp till alla de krav vi ställer och leveranstider går alltid att lita på, säger Karl-Magnus.

Afumex för hela slanten
I arenan där hundratals människor kommer att befinna sig dagligen har man valt att vara helt på den säkra sidan. Man har därför valt halogenfria, flamskyddade och självslocknande Afumex-kablar.

– Vi har levererat över 26 800 meter AXQJ och EXQJ kraftkablar samt över 65 000 meter installationskablar av märket EXLQ Plus, säger Benny Alvarsson, regionsansvarig på Draka. Med tanke på hur många människor som ska vistas i denna megaanläggning har Bravida varit noga med vad för slags kabel som ska användas.

– De halogenfria Afumex-kablarna ger inte ifrån sig någon svart giftig rök som försvårar utrymning vid en brand. De innehåller inte heller några korrosiva ämnen som förstör elektronik och maskiner, berättar Ingemar Johansson, övergripande projektledare på Bravida.

– Draka har även levererat cirka 20 000 meter brandresistenta Firetuf FRHF- och FP200 Gold-kablar. Dessa kablar är testade för att klara de högsta kraven för brandresistens och används för att säkerställa att viktiga installationer såsom nödbelysning, brandlarmsystem och alarmsystem fortsätter fungera om det börjar brinna, lägger Karl-Magnus till.

– Multisportarenan är ett fantastiskt projekt! Vi är väldigt glada och stolta över att ha fått vara med och säkerställa en trygg elförsörjning till alla aktiva människor som kommer att fylla byggnaden med energi, avslutar Benny.

Detta bildspel kräver JavaScript.