Ievas resa som graduate i Prysmian Group

Ieva Greblikaite började på Prysmian Group 2016 genom det årliga graduateprogrammet Build the Future, som inriktar sig mot business- och ingenjörsstudenter. Hon började i Norge där hon spenderade ett år med att rotera mellan utveckling-, produktion-, och försäljningsavdelningen. På varje avdelning fick hon både formell utbildning och självständiga projekt som lärde henne hur saker fungerar i praktiken.

”Som graduate gick jag chefsutbildningar på SDA Bocconi University samtidigt som jag åkte på utbildningsresor till olika företag, platser och fabriker”, berättar Ieva. ”Efter första året började mitt tvååriga internationella uppdrag i Sverige, där jag fick rollen Market Intelligence Specialist. Där fick jag möjlighet att träffa nya människor och driva olika marknadsaktiviteter i norra Europa. Just nu är jag placerad i Norge igen och jobbar med Business Intelligence, prissättning och planering.”

 

Prysmian Group som en innovativ arbetsgivare

Prysmian Group är världsledande inom kabelindustrin för energi och kommunikation. Innovation är en av företagets viktigaste prioriteringar. Dels för att tillföra mervärde till kunden och dels för att hålla sig steget före konkurrenterna. Prysmian Group dedikerar mycket resurser i form av arbetskraft, teknologi och forskningscenter av högsta kvalitet, för att introducera hållbara och säkra lösningar till marknaden. Ieva älskar det faktum att företaget försöker komma med nya idéer genom att bland annat anordna innovationstävlingar och projekt, och genom att samarbeta med universitet och forskningscenter runt om i världen.

 

Att arbeta på ett företag som är aktivt på flera marknader

På frågan hur hon känner kring att arbeta på ett företag som är aktivt på flera marknader, svarar Ieva: ”Jag gillar verkligen att jobba för ett så stort företag. Redan första dagen är du en del av ett internationellt nätverk av kollegor och får möjlighet att delta i alla gruppens processer, från teknik och produktion till försäljning och finans. Eftersom Prysmian Group rör sig inom flera olika marknader har du möjlighet att arbeta inom ett område som verkligen intresserar dig. Det finns också många valmöjligheter och utvecklingsmöjligheter som gör att anställda flyttar runt i världen.”

 

Utvecklingsmöjligheter hos Prysmian Group

Prysmian Group investerar mycket i personalutveckling. Företaget har flera olika program utöver graduate programmet, som ”Sell It” och ”Make It”. Dessutom har anställda möjlighet att delta i olika kurser och utbildningar för att fördjupa sin kompetens. Det finns även mentorskapsaktiviteter och professionella verktyg som anställda använder för att sätta sina årliga mål och följa upp sina framsteg. ”Jag tycker definitivt om att jobba på Prysmian Group och ser mig själv bidra till fler aktiviteter i företaget”, svarar Ieva på frågan om hon trivs i företaget. ”Jag vet inte hur framtiden ser ut, men jag skulle gärna prova nya avdelningar och den möjligheten erbjuder Prysmian Group.”