Graduateprogrammet startade Annas resa i Prysmian Group

Anna började sin resa på Prysmian Group 2017 som en del av vårt globala graduateprogram. Hon började på ett av företagets submarinekabelfabriker i Finland, vilket också är en av deras största fabriker runt om i världen. Trots att hon har en bakgrund inom Business Management arbetade hon inom produktion och teknik vilket gjorde att hon verkligen fick utmana sig själv. ”Det lärde mig så mycket om de produkter vi tillverkar och gav mig stor insikt i företaget som jag inte skulle haft om jag bara arbetade på min nuvarande avdelning Sales”, sa Anna. Däreftet, som den del av programmet, skickades hon på ett uppdrag i Storbritannien. Där började hon arbeta med fiberoptiska kablar, vilket var fascinerande för henne eftersom hon fick lära sig något nytt. Anna säger: ”Att lära sig hur viktigt fiberutrullningen är i världen har varit väldigt intressant. Jag arbetar vidare inom fiberavdelningen fram till nästa år.”

 

Prysmian Group – en innovativ arbetsgivare

Prysmian Group är ett företag som ständigt försöker förnya sig. Trots att vi är störst i vår bransch, slappnar vi inte av. Det är något som Anna älskar med företaget: ”Vi tittar alltid på innehållet i våra produkter, hur vi kan göra dem mer hållbara och hur vi kan påverka hur våra installationstjänster fungerar. Till exempel hur vi kan göra våra submarinekablar så effektiva som möjligt. Vi är kända för att vara ledande, speciellt när det kommer till submarine, men även med andra kablar. Trots att det är en produkt letar vi ständigt efter nya sätt att förbättra dem.” Prysmian Group handlar om att förnya ett helt system, inte bara produkterna.

 

Arbetar i ett företag som är aktivt på flera marknader

”Att arbeta för ett företag som är aktivt på flera marknader innebär att varje dag är annorlunda, vilket jag tycker är underbart. Alla arbetar mot samma mål i slutänden, vilket gör att vi arbetar bra tillsammans som team”, säger Anna. Anställda kan lätt lära sig av verksamheten i de andra företagen som ingår i Prysmian Group-koncernen världen över. ”Det är fint att prata med kollegor och bygga nya produkter baserat på deras krav. För mig är det vad som gör oss till ett riktigt globalt företag.”

 

Utvecklingsmöjligheter på Prysmian Group

Gällande utvecklingsmöjligheterna på Prysmian Group säger Anna: ”En av de viktigaste sakerna jag värdesätter med Prysmian Group är att du har möjlighet att göra vad du vill. Du har chansen att arbeta över hela världen och flytta runt bland olika avdelningar. Du är inte begränsad av ditt förflutna eller din utbildning.” Just nu vill hon fortsätta inom försäljning och fortsätta fokusera på sina kunder och kundrelationer, men det kan förändras. ”Jag är inte säker på vilken del av verksamheten jag kommer att flytta till, men jag är öppen för nya möjligheter och i framtiden skulle jag verkligen vilja leda ett team. När jag jobbar på Prysmian Group känner jag mig säker på att de kommer ge mig all support och verktyg som behövs för att göra det samt att uppfylla mina framtida ambitioner.