Full fart framåt

Det är med stor glädje som vi hälsar Håkan Törntorp välkommen till Draka Kabel. Håkan började hos oss för bara några veckor sedan, men har redan fullt upp med att resa runt och bekanta sig med såväl fabriker som nya kollegor och kunder.

Talar med bönder på bönder vis
Håkan är ny säljansvarig för OEM och Industri, och det kommer att passa honom som hand i handske.

– I grunden är jag maskiningenjör med påbyggnad inom företagsekonomi. Jag har ju viss erfarenhet av kablar sedan tidigare, men framför allt har jag arbetat med industriell försäljning i alla dess former. Det har handlat om allt inom automation, elektronik och teknik. Jag tror det är en stor tillgång att jag är insatt i och förstår mina kunders verklighet och vilka behov de har.

Två öron och en mun
För Håkan handlar kvalitet inte bara om produkter utan också att kunderna ska få bästa möjliga service. Då är det en stor fördel att förstå kundernas eget språk.

– Man brukar ju säga att vi har två öron och en mun för att vi ska lyssna dubbelt så mycket som vi pratar. Det är en gammal klyscha, men det ligger något i det. Genom att vara lyhörd och insatt så blir det ju mycket lättare för mig att kunna erbjuda skräddarsydda lösningar. Frågar du mig så är det så man skapar förtroende och långsiktiga samarbeten.

Team-känsla
Det var också en av anledningarna till att Håkan valde att börja arbeta på Draka – att man sätter kunden i första rummet.

– Ja, vårt sätt att jobba är spännande. När vi utvecklar produkter och tjänster arbetar vi i team med experter från olika områden redan från början. Tanken är att inget ska få falla mellan stolarna. Det är lika viktigt att kabeln lever upp till det vi lovar som att vi levererar på den dagen som vi faktiskt sagt att vi ska leverera. Sedan är det ju rätt häftigt att få jobba på ett företag som kan utveckla produkter helt efter kundernas behov. Finns inte produkten, ja då uppfinner vi den helt enkelt. Hur många företag fixar det?