20 år på 20 minuter

Följ med oss på en 20 år lång resa med vår nya Vädersimulator.

På 20 minuter demonstrerar vi hur kablar slits när de utsätts för väderförhållande som UV-strålning, ozonpåverkan, värme och luftfuktighet som motsvarar 15-20 år. Resultaten talar sitt tydliga språk.

– En solcellsanläggning har en förväntad livslängd på 25-30 år, så varför ska du inte kunna förvänta dig detsamma från dina kablar? frågar sig Daniel Konecny, produktchef för OEM & Industri på Prysmian Group Norra Europa. Man kan tydligt se sprickorna i isoleringen, färgförändringarna, hur isoleringen krymper och lämnar ledarna oskyddade. Så ska det inte vara och är anledningen till att du ska leta efter kvalitetskablar som TecSun H1Z2Z2-K, som håller minst lika länge som din solcellsanläggning.

Simulatorn är specialdesignad för att testa kablar i en verklighetstrogen miljö där vädret bryter ner och skadar kablarna på lång sikt. Med simulatorn behöver vi inte vänta 20 år för att inse att lågkvalitetskablar kommer att tvinga fram reparationsarbete – vilket kan bli väldigt kostsamt.

 

Parametrar i simulatorn

Luftfuktighet: 60-80%
Ozon: 0,04 ppm
UV: 900-100 nm
Värme: Temperaturen i kammaren når ca. 90°C, men intill lampan är det ännu varmare

Alla parametrar kan mätas individuellt

 

TecSun H1Z2Z2-K

TecSun H1Z2Z2-K har installerats runt om i världen sedan 2003 utan några isoleringsrelaterade problem. Kabeln är utrustad med halogenfri och tvinnad HEPR-isolering samt mantel i halogenfri, tvinnad EVA-gummi, vilket ger ett långsiktigt skydd mot väder och vind.

Det är också den enda solpanelskabeln i världen som båda är certifierad för TÜV och VDE 506 18. Som grädde på moset är den lämplig för direkt nedgrävning, vilket sparar installationstid.

Läs mer om kabeln här.